Sudjelovanje na međunarodnom kongresu HDBMB22: From science to knowledge u Brelima

Međunarodna konferencija HDBMB22: From science to knowledge u organizaciji Hrvatskog društva za biokemiju i molekularnu biologiju (HDBMB) održana je u Brelima od 28. rujna do 1. listopada 2022. godine (https://congress2022.hdbmb.hr/). Preliminarni rezultati imunofluorescentne analize MAIT i γδT stanica koje luče IL-17 u uzorcima kože oboljelih od vulgarne psorijaze i zdravih ispitanika prezentirani su u obliku sažetka i poster prezentacije. Doc.dr.sc. Barbara Viljetić sudjelovala je na konferenciji te izložila navedene rezultate. 


Zanimljivim predavanjima znanstvenika i stručnjaka iz područja molekularne biologije i biokemije  predstavljene su nove spoznaje iz područja kao što su karcionogeneza, antitumorska terapija, stanična signalizacija te poremećaji u podlozi različitih bolesti, a osim sudjelovanja na prezentacijama, stjecanje novih znanja bilo je moguće kroz razmjenu iskustava i diskusiju s ostalim sudionicima.  

Sažetci oralnih i poster prezentacija dostupni su na https://congress2022.hdbmb.hr/, a više o prikazanim rezultatima HRZZ istraživanja moguće je pročitati na stranici 154 u okviru sažetka P93: Immunostaining of MAIT and γδT cells in psoriatic lesions.