Sudjelovanje na međunarodnom kongresu <em>35<sup>th</sup> European Immunogenetics and Histocompatibility Conference (EFI 2022)</em> u Amsterdamu

Međunarodna konferencija 35th European Immunogenetics and Histocompatibility Conference u organizaciji Europske federacije za imunogenetiku (EFI) održana je u Amsterdamu od 17. do 20. svibnja 2022. godine (https://efi-conference.org/). Preliminarni rezultati analize ekspresije miRNA u sortiranim perifernim γδT limfocitima oboljelih od vulgarne psorijaze prezentirani su u obliku sažetka i poster prezentacije. Doktorandica Maja Jirouš sudjelovala je na konferenciji te izložila navedene rezultate. 


Zanimljivim predavanjima znanstvenika i stručnjaka iz područja imunologije predstavljene su nove spoznaje iz područja kao što su imunotolerancija, genska terapija, COVID-19 i bioinformatika, a osim sudjelovanja na prezentacijama, stjecanje novih znanja bilo je moguće kroz razmjenu iskustava i diskusiju s ostalim sudionicima.  


Sažetci oralnih i poster prezentacija dostupni su na https://doi.org/10.1111/tan.14606, a više o prikazanim rezultatima HRZZ istraživanja moguće je pročitati na stranici 536 u okviru sažetka P189.