Održano svečano predstavljanje rezultata natječaja Uspostavni istraživački projekti, rok 2019-04

U ponedjeljak, 9. ožujka u velikoj dvorani knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održano je svečano predstavljanje projekata koji su prihvaćeni za financiranje u okviru natječaja UIP-2019-04. Programom "Uspostavni istraživački projekti“ pruža se potpora osnivanju novih istraživačkih grupa mladih znanstvenika kako bi se ubrzala uspostava samostalnih istraživačkih karijera nakon stjecanja doktorata znanosti. Program omogućava da mladi znanstvenici tijekom petogodišnjeg financiranja uspostave istraživačku grupu koja će se baviti inovativnim istraživačkim temama i svoj vlastiti laboratorij.

Za potrebe ovog svečanog predstavljanja Zaklada je iz svakog znanstvenog područja odabrala po jednog voditelja, koji je predstavio svoj projekt. Među njima, predstavljen je i uspostavni istraživački projekt Medicinskog fakulteta u Osijeku, pod naslovom “NGS analiza transkriptoma MAIT i yd T limfocita: fenotip, funkcija i raznolikost TCR klonova u pozadini razvoja vulgarne psorijaze”. 


Istog dana je u Dnevniku Nove TV objavljen prilog o ovom događanju te intervju s izvršnom direktoricom Zaklade i nekoliko voditelja novih Uspostavnih istraživačkih projekata. Prilog možete pogledati ovdje. Više informacija o ovom svečanom događaju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www3.hrzz.hr/default.aspx?id=2673.